Scribd hesabınızı nasıl silersiniz

Article author
Keiana B.
  • Güncellenme

Scribd hesabınızı, yüklemeleriniz, kaydedilmiş belgeleriniz, listeleriniz ve geçmişiniz dahil olmak üzere nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmıştır. Bu, Scribd hesabınıza bağlı olduğu için Slideshare için de geçerlidir.

Everand mı arıyorsunuz? Bakınız Everand hesabınızı nasıl silersiniz.

Hesabınızı silme

Scribd veya Slideshare hesabınızı silmek için giriş yapmış olmanız ve aboneliğinizin iptal edilmiş ve tamamen sona ermiş olması gerekir. Giriş yapamıyor musunuz veya aboneliğinizin sona erip ermediğinden emin değil misiniz? Aşağıdaki "Hesabı sil" seçeneğini neden göremiyorsunuz bölümüne atlayın.

Scribd web sitesinde:

  1. Hesabınız sayfasına gidin.
  2. Aşağı kaydırarak Daha fazla seçenek bölümüne gidin.
  3. "Hesabı sil" seçeneğine tıklayın. Size bir doğrulama e-postası göndereceğiz.
  4. E-postayı açın ve Scribd (veya Slideshare) hesabı silme işlemini devam ettirmek için bağlantıya tıklayın.
  5. Her iki kutuyu da işaretleyerek onaylayın, ardından Hesabı sil seçeneğini seçin.

Scribd (veya Slideshare) hesabınızın başarıyla silindiğine dair bir e-posta onayı alacaksınız.

Scribd uygulamasında:

  1. Uygulamayı açın ve giriş yapın.
  2. Sağ alt köşedeki Hesap seçeneğine dokunun.
  3. Hesap Bilgileri’ni seçin.
  4. Hesabı sil seçeneğine dokunun.
  5. İşlemi tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.

Cihazınızın ekranının altında "Hesap silindi" bildirimi görünecek ve hesabınızın başarıyla silindiğini onaylayacaktır.

"Hesabı sil" seçeneğini neden göremiyorsunuz

Hesabı sil seçeneği, hesabınız sayfasındaki Daha fazla seçenek altında ancak iki koşul sağlandığında görünür:

  • Silmek istediğiniz hesaba giriş yapmış olmanız gerekir. Silme işlemi hesabınızdan yapılır, bu yüzden önce giriş yapmanız gerekir. Giriş yapamıyorsanız, Hesap kurtarma ile başlayın. Hesabınızdaki e-posta artık çalışmıyorsa veya erişiminiz yoksa, bir talep gönderin, biz ilgileneceğiz.
  • İptal ettiğiniz aboneliğiniz tamamen sona ermiş olmalıdır. İptal etmek faturalamayı durdurur, ancak ücretli süreniz bitene kadar erişiminiz devam eder. Hesabı sil seçeneği, hesabınız sayfasında Aboneliğiniz yanında "Süresi doldu" ve planınız "Temel" olarak göründüğünde ortaya çıkar.

Önce iptal etmeniz mi gerekiyor? Bakınız Scribd aboneliğinizi nasıl iptal edersiniz.

Silinen bir hesabı geri alabilir miyim?

Genellikle evet. Sanal asistanımızla iletişime geçin ve hesaptaki e-posta adresini verin, hesabınızı yeniden etkinleştireceğiz.

Gizlilik yasası kapsamında verilerinizi silmemizi istediyseniz, bu tür silme işlemi kalıcıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

S: Hesap silme onay e-postasını hiç almadım.

C: Öncelikle spam veya gereksiz posta klasörünüzü kontrol edin. Eğer orada değilse, onay ekranından tekrar gönderebilirsiniz. Yanlış e-posta adresi varsa, aynı yerden güncelleyebilirsiniz.

E-postayı aldıysanız, doğru adımları izlediyseniz ve silme işlemi hala gerçekleşmiyorsa, destek ekibimize bir talep gönderin.

S: Hesabımı sildim ama yüklemelerim hala arama sonuçlarında görünüyor. Ne zaman kaldırılacaklar?

C: Silinmiş hesaplardan yapılan yüklemeler genellikle hemen Scribd’den kaldırılır, ancak arama motorlarının güncellemesi birkaç gün sürebilir. Yüklemelerinizi birkaç hafta sonra hala arama motorlarında görüyorsanız, size yardımcı olabilmemiz için sanal asistanımızla iletişime geçin.

S: Sadece ödeme yapmayı durdurmak istiyorum. Hesabımı silmem gerekiyor mu?

C: İptal etmek yeterlidir. Faturalamayı durdurmak için hesabınızı silmeniz gerekmez ve Scribd hesabınız ile içindekiler, geri dönmek isterseniz diye olduğu gibi kalır. Bunun yerine Scribd aboneliğinizi nasıl iptal edeceğinizi inceleyin.

Hala yardıma mı ihtiyacınız var? Sanal asistanımızla bir konuşma başlatın, ekibimiz size oradan yardımcı olabilir.

Bu makale yardımcı oldu mu?