Jak zmienić plan Everand

Article author
teriv
  • Zaktualizowano

Możesz w dowolnym momencie uaktualnić lub obniżyć swój plan Everand Standard, Plus lub Deluxe. Sposób zmiany planu zależy od tego, czy subskrybowałeś w aplikacji, czy na naszej stronie internetowej.

Jeśli subskrybowałeś na Everand.com

  1. Zaloguj się na swoje konto na stronie Everand.
  2. Kliknij ikonę swojego profilu w prawym górnym rogu.
  3. Wybierz "Twoje konto."
  4. W sekcji Subskrypcja wybierz "Zobacz wszystkie plany."
  5. Wybierz plan, na który chcesz przejść i potwierdź.

Widoczna jest notatka o Apple lub Google zamiast "Zobacz wszystkie plany"? Oznacza to, że Apple lub Google rozlicza Twoją subskrypcję, więc użyj poniższych kroków w aplikacji.

Jeśli subskrybowałeś przez App Store lub Google Play

Ponieważ subskrybowałeś przez aplikację, możesz zmienić plan bezpośrednio w aplikacji Everand.

  1. Otwórz aplikację Everand i zaloguj się.
  2. Stuknij "Konto" w prawym dolnym rogu.
  3. Wybierz "Informacje o koncie."
  4. Następnie wybierz "Zobacz plany."
  5. Wybierz plan, na który chcesz przejść i potwierdź.

Otrzymujesz komunikat o błędzie lub nadal nie możesz zmienić planu? Rozpocznij rozmowę z naszym wirtualnym asystentem, a pomożemy Ci dalej.

Kiedy zmiana zaczyna obowiązywać

Uaktualnienia (np. ze Standard do Plus lub z Plus do Deluxe) zaczynają obowiązywać natychmiast. Twoja płatność zostanie proporcjonalnie dostosowana na pozostałą część cyklu rozliczeniowego, więc zapłacisz różnicę między tym, co już zapłaciłeś, a ceną nowego planu.

Obniżenia (np. z Deluxe do Plus lub z Plus do Standard) zaczynają obowiązywać na początku następnego cyklu rozliczeniowego. Do tego czasu zachowujesz korzyści swojego obecnego planu.

Co się dzieje z moimi unlockami po zmianie?

Po uaktualnieniu otrzymujesz nowe unlocki (1, 3 lub 5 w zależności od planu) od razu. Po obniżeniu planu unlocki, które już posiadasz, pozostają dostępne do momentu ich wygaśnięcia, czyli przez sześć miesięcy od daty dodania.

Zapisanie książki nie jest tym samym co jej odblokowanie. Książki pozostają na Twojej liście zapisanych podczas zmiany planu, ale książka, której nie przeczytałeś, nadal będzie wymagać unlocka, aby ją otworzyć.

Zmiana z planu Legacy

Nasz plan Legacy został wycofany. Jeśli korzystasz z niego, możesz przejść na Standard, Plus lub Deluxe, ale zmiana jest trwała i nie możesz wrócić do planu Legacy.

Oto co się dzieje po zmianie z planu Legacy:

  • Otrzymasz pełną pulę unlocków od razu. Zobacz plany Everand: Standard, Plus i Deluxe, aby dowiedzieć się, co zawiera każdy plan.
  • Twoja płatność zostanie proporcjonalnie dostosowana na pozostałą część cyklu rozliczeniowego.
  • Stracisz dostęp do pakietu Scribd i Slideshare (plany Legacy obejmowały wszystkie trzy produkty).

Jeśli nie jesteś pewien, nie spiesz się. Twój plan Legacy nigdzie nie zniknie, chyba że zdecydujesz się na zmianę. Aby zobaczyć pełny obraz, zobacz Jestem na planie Legacy Everand.

Najczęściej zadawane pytania

P: Czy mogę zmienić mój plan z aplikacji na stronę Everand?

O: Jeśli chcesz przenieść subskrypcję na stronę internetową, najpierw anuluj ją przez Apple lub Google, a następnie zasubskrybuj ponownie na stronie Everand po zakończeniu bieżącego okresu. Stracisz dostęp w międzyczasie, więc warto poczekać, aż okres rozliczeniowy będzie prawie zakończony.

P: Nie widzę opcji "Zobacz wszystkie plany" na moim koncie Everand.

O: Ta opcja pojawia się tylko dla subskrypcji zakupionych na stronie Everand. Jeśli subskrybowałeś przez telefon i Apple lub Google cię rozlicza, musisz zmienić plan przez aplikację Everand.

P: Zapisałem książkę przed zmianą planu. Dlaczego teraz wymaga odblokowania?

O: Zapisywanie i odblokowywanie to dwie różne rzeczy. Zapisywanie utrzymuje tytuł na twojej liście, a odblokowanie pozwala go przeczytać. Więc zapisana książka, której nie czytałeś, nadal wymaga odblokowania.

P: Czy mogę wrócić do mojego planu Legacy?

O: Nie, przejście z planu Legacy jest trwałe. Jednak po zmianie możesz w każdej chwili przełączać się między planami Standard, Plus i Deluxe, podwyższając lub obniżając poziom.

Masz jeszcze pytania? Rozpocznij rozmowę z naszym wirtualnym asystentem — jest dostępny na każdej stronie Centrum pomocy. Jeśli nie będzie w stanie rozwiązać problemu, połączy cię z naszym zespołem wsparcia.

Czy ten artykuł był pomocny?