Slideshare'da yüklemelerinizi herkesle paylaşabilirsiniz, ancak bazı yüklemeleri özel yapmak veya izleyici kitlesini belirli bireylerle sınırlamak istediğiniz zamanlar olabileceğini kabul ediyoruz. İşte burada Slideshare gizlilik ayarları devreye giriyor! İçeriğinize uygulayabileceğiniz seçenekler hakkında bilgi edinmek için aşağıda okumaya devam edin.
Slideshare yüklemeleri için hangi gizlilik ayarları mevcuttur?
Slideshare, yüklemeleriniz için iki farklı gizlilik modu sunar: özel ve genel. Her seçenek, başkalarının içeriğinizle nasıl etkileşimde bulunabileceğini ve çalışmanızın ne kadar geniş bir şekilde erişilebilir olduğunu etkiler.
Genel
Bir yüklemenin görünürlüğü “Genel” olarak ayarlandığında, herkesin görüntülemesi için görünür olacaktır. Görüntüleme kısıtlanmamış olsa da, içeriğinizin indirilmesine izin verip vermemeyi seçme seçeneğiniz de vardır. Ayrıca, içeriğinizin diğer web sayfalarında gömülmesine izin verebilir veya bunu engelleyebilirsiniz. Genel olduğunda, içeriğiniz dizine eklenecek ve Slideshare'da veya Slideshare dışındaki arama sonuçlarında (örneğin, Google) görünecektir.
Özel
Bir yüklemenin görünürlüğünü “Özel” olarak ayarladığınızda, yalnızca siz görebilirsiniz. İlk yükleme sırasında, doğrudan bağlantısını paylaştığınız birine özel içeriği görünür kılma (“Sınırlı”) seçeneğinizin yanı sıra, paylaşılan içeriği bir şifre ile koruma seçeneğiniz de vardır. Arama motorları yüklemenizi dizine ekleyemeyecek, bu da onun Slideshare'da veya Slideshare dışındaki arama sonuçlarında (örneğin, Google) görünmeyeceği anlamına gelir.
Gizlilik ayarlarınızı seçme
Slideshare'a içerik yükliyorsanız, ilk kez olduğundan emin olun, konuyla ilgili makalemizi kontrol edin ve ilk adımları öğrenin.
Yükleme sırasında
Yükleme sürecinde içerik için özel gizlilik kuralları ayarlamak için:
- Hesabınıza giriş yapın
- Anasayfanızın sağ üst köşesindeki “Yükle” butonuna tıklayın
- “Yüklemek için belgeleri seçin”e tıklayın ve yüklemek istediğiniz dosya(ları) seçin veya sürükleyip bırakın
- Yüklenen her belge için “Listeyi özel yap” onay kutusu sağlanmıştır, tercihinize göre işaretleyebilir veya işaretini kaldırabilirsiniz
- Ayarlarınızı kaydetmek için “Yayınla” butonuna tıklayın
Tüm yüklemeleriniz için varsayılan bir gizlilik ayarı belirleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Daha fazla bilgi için içerik ayarları ve lisanslama konusundaki makalemize göz atın!
Yüklemeden sonra
Zaten yüklediğiniz içerik için gizlilik ayarlarını değiştirmek için:
- Hesabınıza giriş yapın
- Sayfanın sağ üst köşesindeki hesap simgenize tıklayın
- Açılır menüden “Yüklemelerim”i seçin
- Değiştirmek istediğiniz içeriğin altında “Düzenle” butonuna tıklayın
- Açılan menüden “Düzenle”yi seçin
- “Gizlilik ayarları” sekmesine gidin
- “Görünürlük” bölümünde, içeriğinizin “Özel” mi yoksa “Genel” mi olmasını istediğinizi seçin
- Seçtiğiniz seçeneğe bağlı olarak, bu bölümün altında değiştirebileceğiniz ek ayarlar görünecektir
- Ayarlarınızı kaydetmek için “Güncelle” butonuna tıklayın
- Ekranınızın üst kısmında değişikliklerinizin kaydedildiğini onaylayan bir banner görünecektir
Bir yüklemenin gizlilik durumu “Genel”den “Özel”e değiştirildiğinde, daha önce dizine eklenmiş bir Slideshare yüklemesinin başka yerlerde (örneğin, Google) arama sonuçlarından kaldırılması birkaç gün sürebilir.
Gizlilik ayarlarınız hakkında herhangi bir sorunuz varsa veya içeriğinizde değişiklik yapma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen Slideshare Destek ekibine bildirin! Her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.