Dok možete deliti svoje otpremne sadržaje sa svima na Slideshare-u, razumemo da može biti trenutaka kada želite da određene otpremne sadržaje učinite privatnim ili da ograničite njihovu publiku na odabrane pojedince. Tu dolaze podešavanja privatnosti na Slideshare-u! Nastavite da čitate u nastavku kako biste saznali o opcijama koje možete primeniti na svoj sadržaj.
Koja podešavanja privatnosti su dostupna za otpremne sadržaje na Slideshare-u?
Slideshare nudi dva različita režima privatnosti za vaše otpremne sadržaje: privatni i javni. Svaka opcija utiče na to kako drugi mogu da interaguju sa vašim sadržajem, pored toga koliko je široko dostupan vaš rad.
Javni
Kada je vidljivost otpremnog sadržaja postavljena na “Javni”, biće vidljiv svima. Iako pregled nije ograničen, i dalje imate opciju da izaberete da li želite da vaš sadržaj bude dostupan za preuzimanje. Takođe možete dozvoliti ili zabraniti ugradnju vašeg sadržaja na druge veb stranice. Kada je javan, vaš sadržaj će biti indeksiran i pojaviće se u pretragama na Slideshare-u, ili u rezultatima pretrage van Slideshare-a (npr. Google).
Privatni
Kada postavite vidljivost otpremnog sadržaja na “Privatni”, biće vidljiv samo vama. Tokom inicijalnog otpremanja, takođe imate opciju da učinite privatni sadržaj vidljivim nekome s kim ste podelili njegov direktni link (“Ograničeno”), pored mogućnosti da zaštitite deljeni sadržaj lozinkom. Pretraživači neće moći da indeksiraju vaš otpremni sadržaj, što znači da se neće pojaviti u pretragama na Slideshare-u, ili u rezultatima pretrage van Slideshare-a (npr. Google).
Biranje vaših podešavanja privatnosti
Ako prvi put otpremate sadržaj na Slideshare, obavezno pogledajte naš članak na ovu temu kako biste se upoznali sa inicijalnim koracima.
Tokom otpremanja
Da biste postavili prilagođena pravila privatnosti za sadržaj tokom procesa otpremanja:
- Prijavite se na svoj nalog
- Kliknite na “Otpremi” u gornjem desnom uglu vaše početne stranice
- Kliknite na “Izaberite dokumente za otpremanje” i izaberite svoje datoteke ili prevucite i ispustite stavke koje želite da otpremite
- Za svaki dokument koji se otpremi, biće dostupna opcija “Učini listu privatnom” koju možete označiti ili odznačiti prema vašim željama
- Kliknite na dugme “Objavi” da sačuvate svoja podešavanja
Da li ste znali da možete postaviti podrazumevano podešavanje privatnosti za sve svoje otpremne sadržaje? Pogledajte naš članak o podešavanjima sadržaja i licenciranju da biste saznali više!
Nakon otpremanja
Da biste promenili podešavanja privatnosti za sadržaj koji ste već otpremili:
- Prijavite se na svoj nalog
- Kliknite na ikonu svog naloga u gornjem desnom uglu stranice
- Izaberite “Moji otpremni sadržaji” iz padajućeg menija
- Kliknite na dugme “Uredi” ispod sadržaja koji želite da izmenite
- Izaberite “Uredi” iz menija koji se pojavljuje
- Idite na karticu “Podešavanja privatnosti”
- U okviru sekcije “Vidljivost”, izaberite da li želite da vaš sadržaj bude “Privatan” ili “Javan”
- Dodatna podešavanja koja možete izmeniti će se pojaviti ispod ove sekcije, u zavisnosti od koje opcije izaberete
- Kliknite na dugme “Ažuriraj” da sačuvate svoja podešavanja
- Na vrhu ekrana će se pojaviti baner koji potvrđuje da su vaše promene sačuvane
Može potrajati nekoliko dana da se prethodno indeksirani otpremni sadržaj na Slideshare-u ukloni iz rezultata pretrage na drugim mestima (npr. Google) kada se njegov status privatnosti promeni sa “Javni” na “Privatni”.
Ako imate bilo kakvih pitanja o svojim podešavanjima privatnosti ili vam je potrebna pomoć u vezi sa izmenama vašeg sadržaja, obavestite Slideshare tim za podršku! Uvek smo radosni da pomognemo.