Evo kako da obrišete svoj Scribd nalog, uključujući vaše postavke, sačuvane dokumente, liste i istoriju. Ovo se odnosi i na Slideshare, jer je povezan sa vašim Scribd nalogom.
Tražite Everand? Pogledajte Kako obrisati svoj Everand nalog.
Brisanje vašeg naloga
Da biste obrisali svoj Scribd ili Slideshare nalog, morate biti prijavljeni, a vaša pretplata mora biti otkazana i potpuno istekla. Ne možete da se prijavite ili niste sigurni da li je vaša pretplata istekla? Preskočite na Zašto ne vidite opciju „Obriši nalog“ ispod.
Na Scribd vebsajtu:
- Idite na Vaš nalog.
- Skrolujte do Više opcija.
- Kliknite na "Obriši nalog". Poslaćemo vam verifikacioni email.
- Otvorite email i izaberite link da nastavite sa brisanjem naloga za Scribd (ili Slideshare).
- Označite oba polja da potvrdite, zatim izaberite Obriši nalog.
Dobit ćete email potvrdu da je vaš Scribd (ili Slideshare) nalog uspešno obrisan.
U Scribd aplikaciji:
- Otvorite aplikaciju i prijavite se.
- Dodirnite Nalog u donjem desnom uglu.
- Izaberite Informacije o nalogu.
- Dodirnite Obriši nalog.
- Pratite uputstva da završite proces.
Na dnu ekrana vašeg uređaja pojaviće se baner "Nalog obrisan", koji potvrđuje da je vaš nalog uspešno obrisan.
Zašto ne vidite opciju "Obriši nalog"
Opcija Obriši nalog se pojavljuje pod Više opcija na stranici vašeg naloga kada su ispunjena dva uslova:
- Prijavljeni ste na nalog koji želite da obrišete. Brisanje se vrši sa vašeg naloga, pa se prvo morate prijaviti. Ako ne možete da se prijavite, počnite sa oporavkom naloga. Ako email na vašem nalogu više ne radi ili nemate pristup, pošaljite zahtev i mi ćemo nastaviti dalje.
- Vaša otkazana pretplata je potpuno istekla. Otkazivanje zaustavlja naplatu, ali imate pristup dok vam plaćeni period ne istekne. Opcija Obriši nalog se pojavljuje kada na stranici vašeg naloga piše "Istekla" pored Vaše pretplate i vaš plan je "Basic".
Treba prvo da otkažete? Pogledajte Kako otkazati svoju Scribd pretplatu.
Da li mogu da vratim obrisani nalog?
Obično, da. Počnite razgovor sa našim virtuelnim asistentom i navedite email adresu koja je bila na nalogu, i mi ćemo ga reaktivirati.
Ako ste nas zamolili da izbrišemo vaše podatke u skladu sa zakonom o privatnosti, ta vrsta brisanja je trajna.
Često postavljana pitanja
P: Nikada nisam dobio/la email za potvrdu brisanja naloga.
O: Prvo proverite fasciklu za spam ili neželjenu poštu. Ako nije tamo, možete ponovo poslati sa ekrana za potvrdu. Ako ste uneli pogrešnu email adresu, možete je takođe ažurirati na istom mestu.
Ako ste dobili email, pratili ste ispravne korake, a brisanje i dalje ne prolazi, pošaljite zahtev našem timu za podršku.
P: Izbrisao/la sam nalog, ali moji uploadi se i dalje pojavljuju u rezultatima pretrage. Kada će biti uklonjeni?
O: Uploadi sa izbrisanih naloga obično se odmah uklanjaju sa Scribd-a, ali pretraživačima može trebati nekoliko dana da to ažuriraju. Ako i dalje vidite svoje uploadove u pretraživačima nakon nekoliko nedelja, započnite razgovor sa našim virtuelnim asistentom kako bismo vam mogli pomoći.
P: Samo želim da prestanem da plaćam. Da li moram da izbrišem nalog?
O: Dovoljno je da otkažete pretplatu. Brisanje nije potrebno da biste zaustavili naplatu, a vaš Scribd nalog i sve u njemu ostaje netaknuto u slučaju da se ikada vratite. Pogledajte Kako otkazati vašu Scribd pretplatu umesto toga.
Još uvek vam treba pomoć? Započnite razgovor sa našim virtuelnim asistentom i naš tim će vam pomoći dalje.