Hoewel je je uploads met iedereen op Slideshare kunt delen, begrijpen we dat er momenten kunnen zijn waarop je bepaalde uploads privé wilt maken of het publiek wilt beperken tot geselecteerde personen. Dit is waar de privacy-instellingen van Slideshare van pas komen! Blijf hieronder lezen om meer te leren over de opties die je op je inhoud kunt toepassen.
Welke privacy-instellingen zijn beschikbaar voor Slideshare uploads?
Slideshare biedt twee verschillende privémodes voor je uploads: privé en openbaar. Elke optie heeft invloed op hoe anderen met je inhoud kunnen omgaan, naast hoe breed beschikbaar je werk is.
Openbaar
Wanneer de zichtbaarheid van een upload is ingesteld op “Openbaar”, is deze zichtbaar voor iedereen. Hoewel het bekijken niet beperkt is, heb je nog steeds de optie om te kiezen of je wilt dat je inhoud beschikbaar is voor download. Je kunt ook toestaan of verbieden dat je inhoud op andere webpagina's wordt ingesloten. Wanneer het openbaar is, wordt je inhoud geïndexeerd en verschijnt deze in zoekopdrachten op Slideshare, of in zoekresultaten buiten Slideshare (bijv. Google).
Privé
Wanneer je de zichtbaarheid van een upload instelt op “Privé”, is deze alleen zichtbaar voor jou. Tijdens de initiële upload heb je ook de optie om privé-inhoud zichtbaar te maken voor iemand met wie je de directe link hebt gedeeld (“Beperkt”), naast de mogelijkheid om de gedeelde inhoud met een wachtwoord te beschermen. Zoekmachines kunnen je upload niet indexeren, wat betekent dat deze niet verschijnt in zoekopdrachten op Slideshare, of in zoekresultaten buiten Slideshare (bijv. Google).
Kiezen van je privacy-instellingen
Als je voor de eerste keer inhoud naar Slideshare uploadt, zorg er dan voor dat je ons artikel over dit onderwerp bekijkt om vertrouwd te raken met de eerste stappen.
Tijdens een upload
Om aangepaste privacyregels voor inhoud tijdens het uploadproces in te stellen:
- Log in op je account
- Klik op “Uploaden” in de rechterbovenhoek van je startpagina
- Klik op “Documenten selecteren om te uploaden” en kies je bestand(en) of sleep de item(s) die je wilt uploaden
- Er is een "Maak lijst privé" checkbox voor elk document dat wordt geüpload, die je kunt aanvinken of uitvinken op basis van je voorkeur
- Klik op de knop “Publiceren” om je instellingen op te slaan
Wist je dat je een standaard privacy-instelling voor al je uploads kunt instellen? Bekijk ons artikel over inhoudinstellingen en licenties om meer te leren!
Na een upload
Om de privacy-instellingen voor inhoud die je al hebt geüpload te wijzigen:
- Log in op je account
- Klik op je accounticoon in de rechterbovenhoek van de pagina
- Selecteer “Mijn uploads” uit het dropdownmenu
- Klik op de knop “Bewerken” onder de inhoud die je wilt wijzigen
- Selecteer “Bewerken” uit het menu dat verschijnt
- Navigeer naar het tabblad “Privacy-instellingen”
- Kies binnen de sectie “Zichtbaarheid” of je wilt dat je inhoud “Privé” of “Openbaar” is
- Extra instellingen die je kunt wijzigen, verschijnen onder deze sectie, afhankelijk van welke optie je kiest
- Klik op de knop “Bijwerken” om je instellingen op te slaan
- Er verschijnt een banner bovenaan je scherm ter bevestiging dat je wijzigingen zijn opgeslagen
Het kan enkele dagen duren voordat een eerder geïndexeerde Slideshare-upload uit zoekresultaten elders (bijv. Google) is verwijderd wanneer de privacystatus wordt gewijzigd van “Openbaar” naar “Privé”.
Als je vragen hebt over je privacy-instellingen of hulp nodig hebt bij het aanbrengen van wijzigingen in je inhoud, laat het dan weten aan het Slideshare Supportteam! We helpen je graag.